Uutislistaukseen

Etelä-Karjalassa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset

9.2.2021 12.56

Etelä-Karjala on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ja voimassa ovat 28.2.2021 asti Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat kokoontumisrajoitukset.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä, on kielletty. Kirkollisten toimitusten eli hautaan siunaamisten, vihkimisten ja kastetilaisuuksien osalta noudatetaan ohjeistusta yleisötilaisuuksista eli henkilömäärä tilaisuuksissa saa olla enintään 20. Alueellinen tilannekuvaryhmä on asettunut aiemmin voimaan 10 hengen yksityishenkilöitä koskevan kokoontumisrajoituksen ja kaikkia kokoontumisia onkin syytä välttää aina kun se on mahdollista. Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat, kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet, ovat yksityistilaisuuksia, joissa on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus. Yksityistilaisuuksissa vastuu on järjestäjällä. Henkilökuntamme ei osallistu kastekahveille tai muistotilaisuuksiin.  

Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Niissä tilanteissa, joissa lähitapaamista ei voi välttää, pyydämme käyttämään kasvomaskeja tiloissamme. Kaikissa Taipaleen seurakunnan tiloissa on myös saatavilla käsihuuhdetta. Myös turvaetäisyyksistä huolta pitämällä pyritään minimoimaan tartuntojen riski. Seurakunta ei järjestä rajoitusten voimassa ollessa tapahtumia, mutta ehdottoman välttämättömissä kokoontumisissa, joita ei voida muuten järjestää (esimerkiksi kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston kokoukset) Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä on noudatettava ehdottoman tarkasti. Seurakunnan päättävät elimet eivät Kirkkolain mukaisesti voi järjestää etäkokouksia, mutta muuten pyrimme hoitamaan asiat niin, ettei tarpeettomia kokoontumisia järjestetä. Kirkkoherranvirastossa ja seurakuntatoimistoissa voi asioida myös puhelimitse ja tarvittaessa esimerkiksi hautajaisten järjestelyä varten ajan voi varata asiakaspalveluaikojen ulkopuolelta.  

Lasten ja nuorten toiminnoissa noudatetaan ohjeiden mukaista varovaisuutta. Ajantasainen tieto järjestettävästä toiminnasta löytyy varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön sivuilta.  

Poikkeusaikanakin pyrimme järjestämään toimintaa niissä puitteissa, joissa se on mahdollista. Helmikuussa jumalanpalveluksemme toteutetaan striimattavina ehtoollisjumalanpalveluksina vuorotellen Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kirkoista. Messun jälkeen seurakuntalaiset ovat tervetulleita ehtoolliselle yksin tai perheen kanssa, kirkon ovet ovat auki klo 11.30–13.  

Toivomme koronatorjunnasta annettuja ohjeita, suosituksia ja rajoituksia noudatettavan huolellisesti.