Hautausmaat

Taipaleen seurakunnalla on viisi hautausmaata sekä kolme sankarihautausmaata. Tarkempia tietoja hautausmaasta löydät kukin hautausmaan kohdalta.

Hautamuistomerkit

Hautapaikalle saadaan asettaa vain seurakunnan vahvistamien muistomerkkiohjeiden mukainen muistomerkki. Ohjeistukset vaihtelevat hautausmaa-alueittain, tarkistattehan mahdolliset rajoitukset hautausmaan hoitajalta tai seurakuntatoimistosta ennen muistomerkin tilaamista/asennusta.
Hautamuistomerkkisuunnitelma vaaditaan kaikista hautausmaalle tulevista muistomerkeistä, tämän toimittaa seurakunnalle yleensä kiven asentamisesta vastaava kiviliike. Hautamuistomerkin asentaminen on sallittu vain 1.6.-30.10. välisenä aikana.

Tiedote

Kova tuuli aiheutti 30.6.–1.7. tuhoja Lemin ja Savitaipaleen alueen hautausmailla. Kaatuneet puut vaurioittivat useita hautakiviä ja istutuksia. Kaatuneet puut on raivattu haudoilta ja seurakunta on yhteydessä omaisiin niiden hautojen osalta, joissa on vaurioituneita kiviä. Omaiset voivat myös olla halutessaan yhteydessä seurakuntaan, talous.taipale@evl.fi tai p. 040 524 5400.

Hautaoikeuden haltija vastaa hautamuistomerkeistä ja tästä syystä seurakunta ei voi ilman omaisten lupaa esimerkiksi oikaista hautakiveä omaisten laskuun. Pahasti vinoon jääneet hautakivet joudutaan kaatamaan hallitusti, etteivät ne muodosta turvallisuusriskiä työntekijöille ja muille hautausmaalla liikkujille.  Omaisten vastuulla on järjestää hautakiven oikaisu tai poisto, mikäli kivi on kallistunut.