uskottu, toivottu, rakastettu, seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit 2022

Taipaleen seurakunnan ensimmäiset seurakuntavaalit järjestettiin 2018

Vuoden 2018 seurakuntavaaleissa Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien äänioikeutetut jäsenet äänestivät Taipaleen seurakunnan ensimmäisen kirkkovaltuuston. Vaalien äänestysprosentti oli 21,6 %. Ennakkoon vaaleissa äänesti 11,2 % äänioikeutetuista ja 16-17 vuotiaista ääntään käytti 17,4 %.

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuustossa on 23 seurakuntavaaleilla valittua luottamushenkilöä.

Sinustako seurakuntapäättäjä?

Pohdi, millaisia arvoja ja asioita haluat päättäjänä edistää. Tutustu nykyisiin ryhmiin ja niiden edistämiin asioihin. Tämän jälkeen voit ottaa yhteyttä ryhmän vetäjään, kysyä lisää ja ilmoittautua mukaan. Yhteystietoja voi tiedustella kirkkoherranvirastosta tai seurakuntavaalien yhteyshenkilöltä, jonka yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Jos et löydä itsellesi mieleistä ryhmää, perusta oma valitsijayhdistys vaaleja varten. Pyydä mukaan muitakin. Kerää 10 äänioikeutettua Taipaleen seurakunnan jäsentä.

Aloita vaalikampanja heti, kun olet päättänyt lähteä ehdokkaaksi. Nosta esille asioita, joihin haluat vaikuttaa! Muista myös Facebook ja muut somekanavat.

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Tulostettavat asiakirjat seurakuntavaalien ehdokasasettelua varten

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja (pdf-lomake)

Ehdokaslistan kuvaus (pdf-lomake)

Valitsijayhdistyksen ehdokkaan suostumus (pdf-lomake. Tallenna ensin omalle tietokoneellesi, muista allekirjoitus!)

Valitsijayhdistyksen asiamiehen vakuutus (pdf-lomake. Tallenna ensin omalle tietokoneellesi, muista allekirjoitus!)

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Toimistosihteeri
Savitaipaleen kirkkopiiri Taipaleen seurakunta
Viestintäpalvelut
Nikkarintie 2
54800 Savitaipale

Seurakuntavaalien yhteyshenkilö

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä