uskottu, toivottu, rakastettu, seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit 2022

Taipaleen seurakunnan ensimmäiset seurakuntavaalit järjestettiin 2018

Vuoden 2018 seurakuntavaaleissa Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien äänioikeutetut jäsenet äänestivät Taipaleen seurakunnan ensimmäisen kirkkovaltuuston. Vaalien äänestysprosentti oli 21,6 %. Ennakkoon vaaleissa äänesti 11,2 % äänioikeutetuista ja 16-17 vuotiaista ääntään käytti 17,4 %.

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuustossa on 23 seurakuntavaaleilla valittua luottamushenkilöä.

Taipaleen seurakunnan vaalilautakunnan tiedote

Taipaleen seurakunnan vaalilautakunnalle on jätetty kahden valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat niihin sisältyvine ehdokaslistoineen.

”Yhteiseloa Taipaleella”-ehdokaslista, 21 ehdokasta. Ehdokaslista hyväksyttiin.

”Yhdessä eteenpäin”-ehdokaslista, 20 ehdokasta. Vaalilautakunta on pyytänyt lisäselvitystä asiamieheltä.

Tasapuolisuuden vuoksi kaikkien ehdokkaiden nimet ja äänestysnumerot julkaistaan vaalilautakunnan 3.10.2022 kokouksen jälkeen.

Leena Hilska, vaalilautakunnan sihteeri

sähköposti leena.hilska@evl.fi ja puhelin 0500 524 914

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä