Rippijuhlat

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Rippijuhlat voi järjestää kotona, seurakunnan tiloissa tai jossain muussa sopivassa ja mieluisassa paikassa.

Rippikoulu

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä. Yhdessä muiden nuorten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä kysymyksiä ja osallistutaan seurakunnan toimintaan.

Rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa heitä elämään kristittyinä.

Rippikoulu kestää noin kuusi kuukautta syksyllä vietettävästä aloitusmessusta seuraavan kesän konfirmaatiojuhlaan.

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Se on kasteen vahvistamisen juhla. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen.

Konfirmaatio antaa kirkon jäsenelle oikeuden:

- toimia kummina
- osallistua itsenäisesti ehtoolliselle
- asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa täysi-ikäisyyden jälkeen

Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Tällöin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä seurakunnan pappiin, jonka kanssa voi sopia rippikoulun toteutustavasta. 

Rippikoululaiset konfirmaatiossa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen