Päiväkerhot 

Seurakunta tarjoaa lapsille laadukasta varhaiskasvatustoimintaa, joka toteutetaan pienissä päiväkerhoryhmissä. Ryhmän aikuiset ovat koulutettuja ohjaajia ja ovat kerhossa lapsia varten. Toimintaa kerhoissa järjestetään lapsia sekä perheitä kuunnellen. 

Päiväkerhot on tarkoitettu 2-5 vuotiaille lapsille. Lapsi pääsee kerhoon sinä vuonna, kun on täyttänyt 2 vuotta. Lapsi voi käydä srk:n päiväkerhossa siihen saakka, kunnes lähtee esikouluun. Taipaleen seurakunnan alueella päiväkerhoja järjestetään Savitaipaleen kirkonkylällä, Taipalsaaren Saimaanharjulla ja Lemin Kuukanniemessä ja/tai Kirkonkylällä. 

Päiväkerhoryhmien tarkempi kesto ja kokoontumiskerrat viikossa määräytyvät vasta sen jälkeen, kun tiedämme kerholaisten ikäjakauman. Ryhmät kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa noin parin tunnin ajan. Kerhopaikan saaneille ilmoitamme tarkemmat tiedot kesäkuun loppuun mennessä. Tarkempia tietoja voit kysyä oman kirkkopiirisi lastenohjaajalta.
 

Syksyn 2024 päiväkerhoihin ilmoittautuminen on päättynyt. Voit kysyä mahdollisia vapautuvia paikkoja oman kirkkopiirisi lastenohjaajalta.

Mitä päiväkerhossa tehdään?

Päiväkerhon toiminta on hyvin monipuolista.

  • Päiväkerhossa opetellaan ryhmätaitoja erilaisten yhteisten leikkien ja puuhien avulla.
  • Kerhossa askarrellaan ja harjoitellaan kädentaitoja säännöllisesti.
  • Ulkoilu ja retkeily ovat myös isossa osassa kerhon sisältöä. Talvella innostumme lumesta, käymme laskemassa pulkkamäkeä. Keväisin ihmettelemme luonnon kasvua. Retkeilemme luonnossa ja käymme tutustumassa mm. kirkkoon tai hautausmaalle.
  • Päiväkerhoon sisältyy aina yhteinen hetki, jolloin hiljennymme tärkeiden asioiden äärelle. Kerhossa pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä ja ihmeitä yhdessä. 
  • Kerhokertaan kuuluu myös välipalahetki, jolloin lapsi nauttii omista eväistään. Ruokarukous on myös tärkeä osa välipalahetkeä.

 

hartaus

Ota yhteyttä

Vastaava lastenohjaaja
Taipaleen seurakunta Taipalsaaren kirkkopiiri
Savilahdentie 18 C
54920 Taipalsaari
Lastenohjaaja
Taipaleen seurakunta Taipalsaaren kirkkopiiri
Ankeriaanpolku 2
54915 Saimaanharju
Lastenohjaaja
Taipaleen seurakunta Savitaipaleen kirkkopiiri
Nikkarintie 2
54800 Savitaipale
Lastenohjaaja
Savitaipaleen kirkkopiiri Taipaleen seurakunta
Nikkarintie 2
54800 Savitaipale
Lastenohjaaja
Lemin kirkkopiiri Taipaleen seurakunta
Juvolantie 401
54850 Kuukanniemi