Lähetystyö

Tervetuloa mukaan toteuttamaan kristittyjen yhteistä tehtävää!

Lähetystyö työmuotona muistuttaa seurakuntaa Jeesuksen lähetyskäskyn mukaisen tehtävän toteuttamisesta ja merkityksestä.

Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt: 28:18 – 20

Lähetystyö on Jumalan suunnitelmaan ja rakkauteen pohjaavaa toimintaa, johon kaikki kristityt on kutsuttu mukaan. Lähetystyötä tehdään, jotta ihmisillä kaikkialla maailmassa olisi mahdollisuus pelastua, saada syntinsä anteeksi ja elää läheisessä suhteessa Jumalaan.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.” Joh 3:16-17

Lähetystyö Taipaleen seurakunnassa kattaa sekä Suomessa, että ulkomailla tehtävän evankeliumin leviämistä edistävän työn. Lähetystyöhön kuuluu monia eri osa-alueita ja se nivoutuu yhteen seurakunnan eri työmuotojen kanssa. Lähetystyöhön kuuluu myös yhteistyö eri lähetysjärjestöjen kanssa.

Taipaleen seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Tule mukaan lähetystyön toimintaan!

Lähetyspiirien sekä erilaisten lähetystapahtumien säännölliset tapaamisaikataulut löydät täältä: Lähetystyön säännöllinen toiminta

Lähetyskirpputorit ja kahvilatoiminta

Postimerkkikeräys

Koko Taipaleen alueella on käynnissä ympäri vuoden postimerkkikeräys lähetyksen hyväksi Suomen lähetysseuran kautta. Postimerkit voi toimittaa lähetyssihteerille.

Lahjoituksena otetaan vastaan postimerkkejä, kortteja ja vanhoja rahoja. Tavarat myydään keräilijöille Suomen Filatelistiseuran järjestämissä huutokaupoissa ja Suomen Postimerkkilehden Online-huutokaupoissa.

Mitä voi tuoda?

• postimerkkejä
  • postikortteja
  • ensipäiväkuoria
  • vanhoja rahoja
  • mitaleja ja kunniamerkkejä

Jätä postimerkin ympärille taustaa 1-2cm cm verran ja toimita ensipäiväkuoret ehjinä. Postikortit otetaan vastaan kokonaisina, jos niistä ei ole sutattu nimiä piiloon. Lisätietoa ja ohjeita saa lähetyskasvatussihteeriltä tai Suomen lähetysseuran kotisivuilta.

Tapahtumat ja myyjäiset

Taipaleen seurakunnan alueella järjestetään useita myyjäisiä ja tapahtumia lähetyksen hyväksi. Tapahtumat, myyjäiset, Kauneimmat joululaulut ja lähettivierailut tiedotetaan tarkemmin netin tapahtumakalenterissa ja kirkollisissa ilmoituksissa.

Perinteisiä, joka vuotisia ja säännöllisiä myyjäisiä ja tapahtumia ovat:

Taipalsaaren kirkkopiiri

- Munkki-ja sima myyjäiset vappuaattona Lähetyspirtissä

- Äitienpäivälounas

- Tasaus-tempaus syksyllä tasaus-päivän aikoihin

- Adventtimyyjäiset ja joulupuuro

Savitaipaleen kirkkopiiri

- Perinteinen Wappuvilske on tältä vuodelta peruttu

- Tasaus-tapahtumat kevään ja syksyn tasauspäivinä

- Adventtimyyjäiset

Lemin kirkkopiiri

- Kotalahden marttojen lähetyskolehti ja srk:n työntekijän vierailu 1-2 kertaa/vuosi.

- Lähetyksen virsiseurat 2 kertaa vuodessa

- Diakonia- ja lähetystyön yhteiset virkistyspäivät seurakuntatalolla keväisin ja syksyisin

- Adventtimyyjäiset

Yhteisvastuukeräys 2016 Uganda, kuva kirkon kuvapankki/ Martti Komu