Kodin siunaus

Koti on levon ja kasvun paikka, yhdessäolon ja oman tilan paikka. Kirkollisiin toimituksiin kuuluu myös kodin siunaaminen. Kyseessä on rukoushetki, jossa kiitetään kodista, pyydetään siunausta sen asukkaille ja rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus.

Kodin siunaamisen rukoushetken voi toteuttaa monella tavalla. Siunaamisen voi myös yhdistää tupaantuliaisiin tai kotona vietettävään lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan.

Kodin siunaamisen rukoushetken kaavaan kuuluu siunauksen lisäksi rukousta, raamatunlukua ja laulua.

Koti siunataan useimmiten muuton jälkeen tai ensimmäistä yhteistä kotia perustettaessa. Myös vapaa-ajan asuntoja tai muita tiloja voidaan siunata.

Teksti: https://evl.fi

Pappi varataan kodin siunaamista varten kirkkoherranvirastosta tai seurakuntatoimistosta.

Seurakuntatoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat:

Taipaleen seurakunnan kirkkoherranvirasto
Nikkarintie 2, 54800 Savitaipale

Lemin seurakuntatoimisto
Uutelantie 8 as 4, 54710 Lemi

Taipalsaaren seurakuntatoimisto
Savilahdentie 18 C, 54920 Taipalsaari

Virastojen yhteinen sähköpostiosoite on
virasto.taipale@evl.fi

Kuvassa valmistaudutaan kodin siunaamiseen.
Kuva: Kirkon kuvapankki