Rippikoulut Taipaleen seurakunnassa

Tämä sivu on suunnattu erityisesti rippikoulua käyville nuorille ja heidän läheisilleen. Muuta tietoa rippikoulusta löydät täältä: https://www.taipaleenseurakunta.fi/rippijuhlat

Rippikouluihin ilmoittaudutaan syksyisin. Jos et asu Taipaleen seurakunnan alueella tai sinulla on turvakielto, mutta haluaisit rippikouluun, on hyvä olla yhteydessä seurakuntaan tai seurata itse aktiivisesti seurakunnan tiedotusta rippikoulujen ilmoittautumisen etenemisestä. 

Jos haluaisit yksityisrippikouluun, voit olla milloin tahansa yhteydessä seurakuntaan.

Rippikouluun kuuluu usein leirijakso, joka kestää noin yhdeksän päivää. Leirit järjestetään pääsääntöisesti Säkniemessä Savitaipaleella. Leirille kuljetaan omalla kyydillä, mutta mikäli leiri päättyy konfirmaatioharjoitukseen kirkossa, poistuminen on yhteiskuljetuksella konfirmaatiokirkkoon. Tästä saa lisätietoa oman ryhmän ohjaajalta. 

Tietoa rippijuhlista: https://www.taipaleenseurakunta.fi/rippijuhlat

Rippikoulut vuonna 2021

Muistathan palauttaa rippikoulupassisi siten kuin ryhmäsi ohjaaja on sinua pyytänyt sen palauttamaan. :)

Mahdollisista koronaan liittyvistä poikkeusohjeista tullaan tiedottamaan, mikäli se vaikuttaa ryhmän tapaamisiin. Noudatamme voimassaolevia virallisia suosituksia.

Konfirmaatioihin saa tällä hetkellä tulla juhlaväki ja nuoret normaalisti eli kuin ennenkin. Alttarille voi tulla yksi kummi tai muu läheinen (kirkkoon kuuluva) siunaamaan nuoren. Ryhmän valokuvaus järjestetään ja tästä saa lisätietoa rippikoulun leirikirjeessä ja/tai ryhmän ohjaajalta.

Rippikoulun jälkeen voit lähteä mukaan isostoimintaan.

Säkniemen kesäkodin rantasauna laiturilta kuvattuna.
Säkniemen kesäkoti Savitaipaleella

Rippikoululeireillä on tapana aloittaa päivä nostamalla lippu.