Rippikoulut Taipaleen seurakunnassa

Tämä sivu on suunnattu erityisesti rippikoulua käyville nuorille ja heidän läheisilleen. Muuta tietoa rippikoulusta löydät täältä: https://www.taipaleenseurakunta.fi/rippijuhlat

Rippikouluihin ilmoittaudutaan syksyisin. Jos et asu Taipaleen seurakunnan alueella tai sinulla on turvakielto, mutta haluaisit rippikouluun, on hyvä olla yhteydessä seurakuntaan tai seurata itse aktiivisesti seurakunnan tiedotusta rippikoulujen ilmoittautumisen etenemisestä. 

Jos haluaisit yksityisrippikouluun, voit olla milloin tahansa yhteydessä seurakuntaan.

Rippikouluun kuuluu usein leirijakso, joka kestää noin kahdeksan päivää. Leirit järjestetään pääsääntöisesti Säkniemessä Savitaipaleella. Leirille kuljetaan omalla kyydillä, mutta mikäli leiri päättyy konfirmaatioharjoitukseen kirkossa, poistuminen on yhteiskuljetuksella konfirmaatiokirkkoon. Tästä saa lisätietoa oman ryhmän ohjaajalta. Kesällä -22 yksi leireistä on Oronmyllyllä https://www.oronmylly.fi/fi/oronmylly/esittely.

Tietoa rippijuhlista: https://www.taipaleenseurakunta.fi/rippijuhlat

Rippikoulut vuonna 2022

Jokainen tuleva Taipaleen seurakunnan rippikoululainen saa syys- lokakuun vaihteessa seurakunnan vuoden 2022 rippikoulujen esitteen sekä ilmoittautumislomakkeen. Esitteessä on tiedot vuoden 2022 rippikoululeirien ajankohdista. Lomake tulee palauttaa 17.10 mennessä.

Esitteet on jo postitettu / jaettu. Jos omasi on kadonnut tai et ole saanut, ota yhteyttä.

Rippikoulu alkaa su 7.11 klo 18.00 jumalanpalveluksella Taipalsaarella. Tällöin rippikoululaiset saavat tarkempia ohjeita rippikoulun käymisestä.

Jokainen nuori saa rippikoulun aloitustapaamisessa oman rippikoulupassin. Muistathan palauttaa rippikoulupassisi siten kuin ryhmäsi ohjaaja on sinua pyytänyt sen palauttamaan. :) Merkintöjä passiin voi alkaa kerätä 7.11. alkaen. Löydät täältä esimerkiksi tietoa, missä ja milloin järjestetään tilaisuuksia, joista voisi saada merkinnän: https://www.taipaleenseurakunta.fi/nuorille

Päivitämme tänne sivulla pikkuhiljaa lisätietoja vuoden -22 rippikouluihin liittyen.

Mahdollisista koronaan liittyvistä poikkeusohjeista tullaan tiedottamaan, mikäli se vaikuttaa ryhmän tapaamisiin. Noudatamme voimassaolevia virallisia suosituksia.

Rippikoulun jälkeen voit lähteä mukaan isostoimintaan.

Rippikoululeireillä on tapana aloittaa päivä nostamalla lippu.