Lähetyskahvila Pirtti Taipalsaarella

Taipalsaaren Kirkonkylällä Lähetyspirtissä lähetyskahvila, joka on epäsäännöllisesti auki kirkollisissa ilmoituksissa ilmoitettuina päivinä klo 13.00-15.30 välisenä aikana. Kahvila on toistaiseksi koronan vuoksi suljettu.

Osoite: Savilahdentie 18 B, 54920 Taipalsaari

Kirpputori ja kahvilatoiminta Savitaipaleella

Missiotori (ent. Kirppu & Puoti)

Osoite: Peltoinlahdentie 32, Savitaipale (vanhan kirkkoherranviraston tilat)

Missiotori on avoinna maanantaisin ja perjantaisin klo 10 - 17 sekä lauantaisin klo 10 – 14

Kirpputorilta löydät monipuolisen valikoiman vaatteita, naisille, lapsille ja miehille. Kirpputorilla on monipuolinen valikoima edullisia asuja lapsille, naisille ja miehille. Lisäksi on myös laukkuja, kenkiä, kodin tekstiilejä, tauluja, astioita, kirjoja, leluja yms. 

Lähetystyön myymälätuotteina voi ostaa uusia käsitöitä, kortteja, adresseja sekä seurakunnan toiminnasta kertovia kirjoja ja seurakunnan cd-levyjä. Myytävänä on myös tuotteita Yhteisvastuun, Kirkon Ulkomaanavun ja Naisten pankin hyväksi.

Kahviossa voi jutustella, kahvitella ja lukea kristillisiä lehtiä. Kahvio on avoinna kun kirppis on auki. Vapaaehtoinen kahviraha.

Ajankohtaiset tapahtumat ja uutiset Missiotorin Facebook-sivulla.

Kesäkirkkokahvit lähetyksen hyväksi

​​​​​Savitaipaleella järjestetään 6.6., 13.6., 20.6. 26.6., 27.6., 11.7. 18.7., 25.7. ja 1.8. seurakuntakodilla kirkon menojen jälkeen.

Taipalsaarella 20.6., 11.7. ja 1.8. kirkon menojen jälkeen

Lemillä 6.6. ja 25.7.

​​​​

Kirpputori- ja kahvilatoiminta Lemillä

Lähetyksen kirpputori

Kirpputori toimii yhdessä huonessa Taipaleen seurakunnan väistötiloissa osoitteessa Toukkalantie 2 B. Tuotto menee seurakunnan lähetystyön tukemiseen Suomen lähetysseuran kautta. Kirppikseltä löytyy vaatteita ja kodin tavaroita sekä uusia myyjäistuotteita ja kortteja ja adresseja.

Kirpputorille tulevat lahjoituksia vastaan otetaan kirpparin aukioloaikoina. Otamme vastaan vain helposti puhdasta ja ehjää tavaraa. Pyrimme pitämään huolta, että väistötilojen sisäilma pysyy terveenä ja hyvänä.

Kirpputori on avoinna joka ke ja la sekä parillisten viikkojen maanantaisin klo. 10-12 väistötiloissa olevassa Kirppariksi erikseen nimetyssä huoneessa.

Kirppiksellä on oma Facebook sivu, josta näkee Kirppiksen uutisia ja kuvia myytävistä tuotteista: 

 Lemin Lähetyskirppis | Facebook

 

Kahvikyökki

 Kahvikyökki on avoinna keskiviikkoisin ja parillisten viikkojen maanantaisin klo. 10-12 väistötilojen kerhotilassa osoitteessa Toukkalantie 2 B. Tarjolla kahvia, teetä ja voileipiä hyvässä seurassa. Välillä saattaa olla herkkujakin tarjolla. Kyökin kahvirahat menevät Suomen Lähetysseuran työn tukemiseen.

 

13.3.2021

 

Lemin Lähetyskirppis täyttää tänään jo 30 vuotta! Kirpputorin äitinä voidaan pitää Tuula Salmea, joka ensi kertaa lausui idean kirpputorista lähetys- ja diakoniatyön johtokunnan kokouksessa helmikuussa 19.2.1991 Lemin seurakunnassa. Kirpputori perustettiin 13.3.1991. Kirpputorin toiminta on alusta asti pyörinyt innokkaiden, omistautuneiden vapaaehtoisten ja myötämielisten seurakunnan työntekijöiden antaman työpanoksen sekä seurakuntalaisten osoittaman tuen varassa. Kirpputori aloitti Lemin seurakuntatalon hiilivarastossa, jonka Tuula Salmi, Martti Salmi ja silloinen seurakunnan diakoni Pirkko-Liisa Ojanen talkoilla huhkivat tyhjäksi ja laittoivat kuntoon kirpparia varten. Seurakunnan kirkkoneuvosto ja työntekijät mukaan lukien seurakunnan silloinen kirkkoherra Lauri Vaalgamaa tukivat kirpputorin perustamista ja kirpputori saatiin nopeasti pystyyn. Kirpputorilla myytävät tavarat tulivat lahjoituksina seurakuntalaisilta. Tavaraa tuli tasaiseen tahtiin, ja sitä myötä valikoimakin monipuolistui. Myynnissä on ollut ja on yhä pääasiassa vaatteita, kenkiä, asusteita, sekä kodin tavaroita kuten astioita. Kirppari sai kylkeensä Kahvikyökin seuraavana vuonna 1992 ja vapaaehtoisten määrä lisääntyi. Toiminta jatkui tasaisesti seurakuntatalossa tehdystä remontista huolimatta. Ihmiset olivat löytäneet kirpputorin ja siitä muodostui nopeasti monelle tärkeä paikka.

Lemin seurakunta liittyi Taipaleen seurakuntaan 2019 ja uusi seurakunta otti alaisuuteensa myös Lemin Lähetyskirpputorin. Kirpputori joutui suurten myllerrysten kouriin vuoden 2019 keväällä, kun Lemin seurakuntatalo laitettiin käyttökieltoon ja kirpputorilla ei ollut väistötilaa. Kirppis piti tyhjentää kokonaan. Kirpputori eli kuitenkin vielä ihmisten sydämissä ja unelmissa odottaen uusia tiloja. Uusiin väistötiloihin päästiin pitkän odottamisen jälkeen kesällä 2020 keskellä uutta ja outoa korona-aikaa. Kirpputori on saanut jatkaa toimintaansa avaamisensa jälkeen koko korona-ajan sille varatussa huoneessa. Kirpputorin tuotto meni ja menee yhä edelleen seurakunnan tukemien Suomen Lähetysseuran kohteiden ja lähettien tukemiseen. Lähettejä ja lähetystyötä on historian saatossa tuettu Senegalissa, Thaimaassa ja Etiopiassa. Historian saatossa on tuettu Maija-Liisa Niinimäestä (Senegal) alkaen, Erkki Helmistä ja perhettä (Senegal), Hannu Haikosta ja perhettä (Senegal), Natasha Vaalgamaata (Senegal), Anneli Könniä (Thaimaa), pulaarin kielistä Raamatun käännöstyötä (Senegal) ja Mirja Himasta sekä hänen puolisoaan Mekonnen Mulatia (Etiopia). Tämän hetken tukikohteet ovat Vanhan Testamentin käännöstyö pulaariksi sekä kielityö Mekongin alueella ja Thaimaan yleisen seurakuntatyön tukeminen. Lähettinä on Mekonnen Mulat kuurojen työssä Etiopiassa. Vapaaehtoisia meillä on Kirpparilla tällä hetkellä yhdeksän ja tilaa olisi vielä yhdelle, joka voisi tehdä lauantai vuoroa.

Lämmin kiitos kaikille nykyisille ja entisille Kirpputorin ja Kyökin vapaaehtoisille hyvästä työstä ja sitoutuneisuudesta lähetystyön asian edistämiseen. Erityiskiitos myös diakoni Pekka Rikkoselle kaikesta tärkeästä tuesta Kirppiksen hyväksi. Kirpputori ei ole vain paikka, jossa tavara vaihtaa omistajaa rahaa vastaan, vaan on kiinteä linkki koko seurakunnan toteuttamassa lähetystehtävässä. Kirpputori ei ainoastaan vastaa vain materian tarpeeseen vaan myös ihmisten hengellisiin tarpeisiin. Olemme ottaneet ja otamme yhä suoraan kirpparille vastaan kaikenlaista ehjää ja puhdasta tavaraa, mutta ihmiset saavat tulla myös rikkonaisina ja elämän sotkuissa ryvettyneinä. Tervetuloa Kirppikselle kaikki uudet ja vanhat joka ke ja la sekä parillisten viikkojen maanantaisin klo 10-12 osoitteeseen Toukkalantie 2! 

 

Lemin Lähetyskirppiksen 30 vuotis juhla pidetään 15.8.2021 Lemin kirkossa! Mukana Suomen lähetysseurasta Mekongin alueen kielityötä tekevä lähetti Tuula Kosonen. Juhla alkaa messulla kirkossa, jonka jälkeen on keittoruokailu ja kahvit kirkolla. Kahvit ovat samalla myös diakonina toimineen Pekka Rikkosen lähtökahvit. Juhla jatkuu kirkossa ruokailun ja kahvin jälkeen. Tervetuloa!