Hautojen hoito

Haudanhoitosopimukset Taipaleen seurakunnan hautausmaille sovitaan kirkkoherranvirastossa ja seurakuntatoimistoissa. Haudanhoitohinnasto päätetään vuosittain Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvostossa.

Uudet haudanhoitosopimukset tai muutokset olemassa olevaan sopimukseen:

Hulkonkankaan ja Rauhalaakson hautausmaat sekä
Savitaipaleen vanha hautausmaa: Taipaleen seurakunnan kirkkoherranvirasto

Lemin hautausmaa: Lemin seurakuntatoimisto

Taipalsaaren hautausmaa: Taipalsaaren seurakuntatoimisto

Haudanhoitosopimuksen sisältö

Seurakunnalta ostettu haudanhoitosopimus sisältää keväällä kukkapesän siivouksen, kunnostuksen ja lannoituksen, kesällä kitkemisen sekä hautakiven ympäristön siistimisen. Lisäksi kaikkien haudalla olevien kukkien hoito ja kastelu kuuluu sopimukseen.

10 vuoden haudanhoitosopimus sisältää kivenoikaisun tarvittaessa. (vuoden 2019 alusta tehdyt sopimukset).

Haudanhoitosopimuksen voi tehdä myös ilman kukkia. Sopimuksen päätyttyä kaikista sopimuksista lähtee seuraavan vuoden keväällä asiakkaalle uusi tarjous. Huolehdittehan, että yhteystietonne pysyvät ajan tasalla. Sopimus astuu voimaan maksamalla tarjouksen mukaisen summan.

Jos haluatte muutoksia olemassa olevaan haudanhoitosopimukseen, ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakuntatoimistoon.

Hoitoa koskevissa asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä kyseisen hautausmaan hautausmaanhoitajaan, näin hoitoa koskevat asiat hoituvat nopeammin.

Seurakuntamestarien ja hautausmaanhoitajien yhteystiedot