Uutislistaukseen

Taipaleen seurakunnan tilaisuuksissa maskisuositus

25.11.2021 12.00

Seurakunnassa noudatetaan Eksoten ja THL:n ohjeita ja suosituksia koronaviruksen torjunnassa.

Etelä-Karjalan alueella on voimassa vahva ja laaja kasvomaskisuositus kaikissa julkisissa sisätiloissa, joihin kuuluvat myös kirkot ja seurakuntatalot. Laajalla maskisuosituksella pyritään välttämään Etelä-Karjalan koronavirustilanteen pahentumista entisestään. 

Kaikissa seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa suositellaan kasvomaskin käyttämistä. Myös tilanteissa, joissa on lähikontakteja, on hyvä käyttää maskia. Lähtökohtaisesti seurakuntalaiset huolehtivat itse oman kasvomaskin hankkimisesta. Seurakunnan työntekijät käyttävät maskeja tilaisuuksissa sekä sellaisissa lähitapaamisissa, joissa ei riittävää turvaväliä voi varmistaa. Maskin käytön lisäksi muistutetaan turvaetäisyyksien noudattamisesta, huolellisesta käsihygieniasta ja käsihuuhteen käytöstä. Muistathan tulla tilaisuuksiin ja seurakunnan tiloihin vain oireettomana.  

Alueellista koronavirustilannetta seurataan ja mahdollisten rajoitusten tiukentuessa tilanteeseen reagoidaan. Jokainen tilaisuuksiin osallistuja voi omalta osaltaan olla tekemässä tilaisuudesta turvallisen huolehtimalla yhteisten ohjeiden noudattamisesta.