Lohtuhuivien avulla annetaan lohtua ja lämpöä

4.9.2019 09.13

Kuvakollaasi.jpg Lohtuhuivi-iltoja on järjestetty eri puolilla Taipaleen seurakuntaa.

Tamperelainen pastori Minnamaaria Tammisalo keksi uuden tavan lohduttaa leskeä Lohtuhuivin avulla, kts. Ylen tekemä artikkeli aiheesta.

Taipaleen seurakunnan ensimmäinen Lohtuhuivi-ilta järjestettiin toukokuussa 2019. Tämän jälkeen innokkaat vapaaehtoiset ovat neuloneet ympäri seurakuntaa.

Seurakunta aloittaa lohtuhuivien jakamisen jo tänä syksynä, sillä valmiita huiveja on kasassa jo huimat 100 kappaletta. Seurakunnan papit jakavat Lohtuhuiveja kohdatessaan läheisensä menettäneitä. "Huiveja jaetaan ensisijaisesti leskeksi jääneille, tietenkin tilanteita on monenlaisia ja nämä tullaan ottamaan huomioon" kertoo kirkkoherra Lea Karhinen.

Miehille on suunniteltu omaa malliaan lohtuhuivista, yksinkertainen kaulahuivi tai lohtusukat toimisi varmasti samalla tavoin ojennettuna.

Alun perin ajatuksena oli aloittaa huivien jakaminen vuoden 2020 alussa, jotta huiveja olisi ehditty saamaan valmiiksi mahdollisimman paljon. Lohtuhuivien neulojat kuitenkin yllättivät kirkkoherra Lea Karhisen. "En etukäteen osannut mitenkään ajatella, että vain muutamassa kuukaudessa saataisiin kasaan tällainen määrä huiveja. Kiitollisuudella ajattelen jokaista ahkeraa neulojaa. Heidän käsistään syntyneet kauniit huivit tuovat lohtua ja varmasti myös iloa monen seurakuntalaisen elämään. Erityiskiitokset haluan osoittaa kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Kuivaselle, joka käynnisti lohtuhuivien neulomisen Taipaleen seurakunnassa.”

Lohtuhuiveja varten seurakunta on saanut lahjoituksena lankoja mm. paikallisilta S-Marketeilta, Novitalta sekä seurakuntalaisten lahjoittamana.

Lohtuhuivi on konkreettinen, kaunis tapa muistaa surevaa. Lohtuhuivin avulla seurakunta ja muut ihmiset haluavat osoittaa tukensa surevalle leskelle.

Haluaisitko sinäkin olla mukana tuomassa lohtua ja lämpöä läheisensä menettäneille? Lohtuhuivin ohjetta on saatavilla seurakuntatoimistoista ja myös valmiit huivit voi toimittaa seurakuntatoimistoihin.