Uutislistaukseen

Taipaleen seurakunnan jumalanpalvelusajat

14.12.2018 10.22

Taipalsaaren kirkon remontin ajan Taipalsaaren alueseurakunnan jumalanpalvelukset pidetään joka pyhäpäivä kappelissa tai seurakuntatalossa 13.1.2019 alkaen. Jumalanpalveluksen alkamisaika voi erityisestä syystä olla myös joku muu kuin klo 10, esim. perhemessuissa.

Savitaipaleen kirkossa, joka on Taipaleen seurakunnan pääkirkko, jumalanpalvelus pidetään joka pyhäpäivä klo 10.

Lemin alueseurakunnassa jumalanpalvelus pidetään pyhäpäivisin pääsääntöisesti kirkossa klo 10. Mikäli jumalanpalvelus pidetään illalla (erityismessut) tai johonkin muuhun aikaan, tämä jumalanpalvelus korvaa klo 10 jumalanpalveluksen. Jumalanpalvelus voidaan pitää myös muualla kuin kirkossa (kodat, laavut, tuulimyllynmäki), ja sen alkamisaika voi tuolloin olla myös joku muu kuin klo 10.

Päiväjumalanpalvelus pidetään seurakunnan kirkossa sunnuntaisin ja kirkollisina juhlapäivinä. Kirkkoneuvosto (tai järjestelytoimikunta) voi päättää, että päiväjumalanpalvelus voidaan järjestää muualla kuin pääkirkossa tai seurakunnan kirkossa yleensä, mutta Kirkkojärjestyksen mukaan, tähän tulee olla erityinen syy (kirkon korjaus, kaksoispyhä, historiallinen juhla jne.) KJ 2 luku, 2 ja 3 §.