Musiikki

Musiikki on tärkeä osa seurakuntamme elämää ja se onkin keskeisessä osassa julistustyössä, opetuksessa ja jumalanpalveluselämässä.

Taipaleen seurakunnan musiikkityön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat kanttorit. Yksi musiikkityön näkyvimmistä osa-alueista on aktiivinen kuorotoiminta. Kuorojen esittelyt löydät vasemmalta Kuorot -alasivulta. Ota rohkeasti yhteyttä, kaikkiin kuoroihin otetaan uusia laulajia mukaan.

HUOM! Koronatilanteen vuoksi kuorot ovat tauolla ainakin vielä maaliskuun 2021 ajan. Samoin konsertit. Musiikkityön videoita -sivulta pääset kuuntelemaan seurakunnan Facebook-sivuilla julkaistuja videoita.

Savitaipaleen kirkkoon on saatu komea flyygeli! Tässä pientä ääninäytettä ja kuvia tuosta "Vanhasta Rouvasta", kuten edellinen omistaja, pianisti Tuula Hällström, sitä kutsuu. Nimittäin ikää tällä instrumentilla on jo reilut sata vuotta, mutta sehän ei juurikaan kuulu eikä näy, sillä soitinta on huollettu sisältä ja ulkoa vuosien varrella.

Musiikkina pianomuunnelmia vanhasta hengellisestä laulusta "Mua tartu käteen, Herra", säveltänyt Aarni Voipio. Kanttori Aino Juntunen soittaa.

Virsipiiri 

Huom. Virsipiiri on tauolla koronatilanteen vuoksi ainakin vielä maalis-huhtikuun.

Kokoonnumme aina parillisilla viikoilla klo 18-19 Savitaipaleen seurakuntakodissa.

Ryhmä on suunnattu kaikenikäisille laulamisesta ja virsistä kiinnostuneille, yhdessä laulamista ja jutustelua sekä uusien virsien opettelua. Virsipiirin vetäjänä on kanttori Aino Juntunen.


Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä

Kanttori, Musiikin työalavastaava
Lemin kirkkopiiri Taipaleen seurakunta
Toukkalantie 2b
54710 Lemi
Kanttori
Taipaleen seurakunta Savitaipaleen kirkkopiiri
Nikkarintie 2
54800 Savitaipale
Kanttori
Taipaleen seurakunta Taipalsaaren kirkkopiiri
Savilahdentie 18 C
54920 Taipalsaari