Neuloisitko lohtuhuivin surevalle?

18.4.2019 14.49

Lohtuhuivi-startti 22. toukokuuta 2019 klo 18 Taipalsaaren seurakuntatalolla

Miten lohduttaa surevaa?

Eleillä ja asennoilla voi osoittaa, että olen tässä ja kuuntelen. Lohtuhuivi on ele, jolla sinä voit välittää myötätuntoa toiselle, rakkaansa juuri menettäneelle, kertoo Minnamaria Tammisalo.

Tamperelainen pappi Minnamaria Tammisalo keksi uuden tavan lohduttaa leskeä. Hän kietoi huivin muistotilaisuudessa lesken hartioille ja toivoi, että huivi voisi lämmittää, kun puolison käsi ei elää yllä.

Minnamarian ideasta syntyi someilmiö ja Facebookiin on perustettu oma ryhmänsä Lohtuhuivien lähettiläät, jossa huivien tekijät ympäri Suomen vaihtavat ideoita ja opastavat toisiaan erilaisten lohtuhuivi-mallien teossa.

Voit lukea aiheesta lisää Ylen tekemästä artikkelista täältä.

Tammisalon antaman lohtuhuivin nimi on Nikolai ja sen tekijä, puolalainen nainen, on antanut ohjeen vapaasti jaettavaksi lohtuhuivien tekoa varten. Myös miehille on suunnitteilla oma lohtukaulaliina-mallinsa.

Taipaleen seurakunnasta löytyi heti kiinnostuneita lohtuhuivien tekijöitä. Taipalsaarelainen Hanna Kuivanen ja kirkkoherra Lea Karhinen olivat molemmat lukeneet Ylen artikkelin aiheesta. Keskusteltuaan yhdessä, he päättivät järjestää myös Taipaleen seurakunnassa mahdollisuuden lohtuhuivien tekoon. Toiveena olisikin pystyä jakamaan lohtuhuiveja Taipaleen pappien kautta kaikille heidän kohtaamilleen leskille.

Lähtisitkö mukaan huivitalkoisiin?

Taipaleen seurakunnan ensimmäinen lohtuhuivi-startti järjestetään toukokuussa Taipalsaarella. Tapaamisen yhteydessä neulotaan yhdessä ja opetellaan Nikolai-huivin ohjetta. Huivin ohjeen voi tulla myös hakemaan paikan päältä sekä lahjoituksen kautta saatuja lankoja.

Ohjeita huiveihin on saatavilla myös seurakuntatoimistoista Lemiltä, Savitaipaleelta ja Taipalsaarelta. Voit osallistua huivitalkoisiin myös lahjoittamalla lankaa huiveihin.

Valmiita huiveja ottavat vastaan seurakuntatoimistot. Myös Taipalsaaren käsityöläiset ottavat huiveja vastaan toimitettavaksi seurakunnalle ja uusia yhteystyökuvioita on tulossa ympäri Taipaleen seurakuntaa.