Piirineuvostoon?

22.3.2019 17.45

taipalekartta piirit_M.png Taipaleen seurakunnassa on kolme kirkkopiiriä.

Mikä piirineuvosto on?

Taipaleen seurakunnassa on kolme kirkkopiiriä, Lemi, Savitaipale ja Taipalsaari – aiemmat itsenäiset seurakunnat. Jokaiseen piiriin muodostetaan piirineuvosto, joka suunnittelee, kehittää ja toteuttaa oman alueen toimintaa yhdessä aluepastorin ja muiden työntekijöiden kanssa. Neuvostoon tulee 5-10 jäsentä, ja lisäksi 1-2 nuorten edustajaa ja muutama varajäsen.Neuvosto kokoontuu muutamia kertoja vuodessa aluepastorin johdolla.

Mitä piirineuvosto ei ole?

Piirineuvosto ei ole kirkkoneuvosto, eikä sillä ole hallinnollista valtaa tai roolia. Muutoin piirineuvoston jäsenet eivät ole kirkkovaltuuston tai –neuvoston jäseniä, paitsi että piirineuvoston kokouksiin osallistuu kirkkoneuvoston keskuudestaan valitsema jäsen, joka asuu kirkkopiirin alueella.

Miten siihen pääsee?

Jos toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä omaan aluepastoriisi: Lemillä Tapioon (040 727 7957), Savitaipaleella Hannaan (040 841 2834) ja Taipalsaarella Mathiakseen (0400 383 177) – kerromme asiasta mielellämme lisää! Piirineuvoston kokoaa aluepastori ja lopullisen päätöksen siitä tekee kirkkoneuvosto.

Ilmoita kiinnostuksestasi Lemillä ja Savitaipaleella sunnuntaihin 14.4. mennessä. Taipalsaarella neuvoston kokoamisessa ollaan jo pidemmällä, mutta sielläkin kiinnostuneen kannattaa ottaa yhteyttä aluepastoriin.

Toivomme piirineuvostoon seurakuntamme jäsentä…

• joka asuu kirkkopiirin alueella
  • joka on yhteistyökykyinen, halukas toimimaan ja kutsumaan ihmisiä toimimaan
  • jolle seurakunnan toiminta on merkityksellistä
  • joka on valmiina ”käärimään hihat” ja käymään toimeen

Jäsenten valinnoissa pyritään siihen, että jäsenet tulevat eri ryhmistä ja edustavat erilaisia toimijoita ja yhteistyötahoja (esimerkiksi kotiseutuyhdistyksen edustaja, seurakuntanuori, martta, lähetys- tai diakonia-aktiivi jne.).