Metallimessu 10.3.2019 klo 18 Lemin kirkossa

8.2.2019 13.04

Metallimessu hakee rohkeasti uutta, aikaan sopivaa musiikillista tyyliä ja näkökulmaa, samalla säilyttäen kristillisen uskon ytimen ja sisällöt ennallaan. Kristillisen metallimusiikin perinne on jo 40 vuoden mittainen, mutta silti metallimusiikki jumalanpalveluksessa on vielä uutta ja erilaista.

Metallimessun toteuttajat Lemin kirkossa:

-Saarnaaja seurakuntapastori Hanna Kilkkinen

-Selebrantti eli liturgi pastori Haka Kekäläinen Pitäjänmäen seurakunnasta

-Diakoni Mikko Saari Töölön seurakunnasta

-Kanttorina Jonna Imeläinen

-Lisäksi messussa on mukana bändi:
Vili Itäpelto, koskettimet
Susanna Karhi, laulu
Jarmo Luopa, basso
Valtteri Mikkola, rummut
Pekka Posio, kitara
Antti Salo, kitara

Metallimessu su 10.3.2019 klo 18 Lemin kirkossa

Metallimessun taustaa

Metallimessun juuret ovat Helsingin seurakuntayhtymän ja Kirkon lähetystyön keskuksen järjestämässä Heviseminaarissa, joka järjestettiin Helsingin Tuomiokirkon kryptassa 5.10.2005. Metallimessun idea syntyi Haka Kekäläisen, Mikko Saaren ja Jukka Valkaman juuri tuon seminaarin jälkeen pidetyssä palaverissa.

Ensimmäinen metallimessu järjestettiin Helsingin Temppeliaukion kirkossa 29.6.2006 ja se oli yleisömenestys. Siitä eteenpäin Metallimessuja on järjestetty tihenevässä määrin eri puolella Suomea, etupäässä tilaustyönä. Syyskuuhun 2017 mennessä pidettyihin messuihin (105 kpl) on osallistunut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Teksti: http://metallimessu.com