Gospel Gentlemen -konsertti 9.5.2019 Savitaipaleella

4.2.2019 09.39

Gospel_Gentleman_promo_03_press-600x400_S.jpg Gospel Gentlemen, kuvaaja: Jani Laukkanen

Viime syksyn yhdeksän paikkakunnan kiertue täytti kirkot ääriään myöten. Gospel Gentlemen –konserteissa miehet laulavat yksin ja yhdessä esittäen omia ja toinen toistensa lauluja. Kevään kiertue ulottuu myös Ruotsiin, Tukholman alueen suomenkielisiin seurakuntiin.

Gospel Gentlemen -konsertti 9.5.2019 klo 19.00 Savitaipaleen kirkossa, kesto noin 2 h 30 min pienen väliajan kanssa.

Lauluntekijä-laulaja Jaakko Löytty on jättänyt syvän jäljen suomalaisten sieluihin nuoren seurakunnan musiikkikulttuurin tienraivaajana. Lastenleireiltä rippikouluihin ja kastejuhlista hautajaisiin ovat soineet Löytyn teokset, joista lukuisat ovat muodostuneet klassikoiksi. Kolmisenkymmentä albumia julkaisseen Löytyn tunnetuimpia yhteislauluja ja virsiä ovat Kahden maan kansalainen, Siunaa koko maailmaa ja Pidä minusta kiinni. Hän on ollut perheineen Senegalissa lähetystyössä ja on osallistunut Siionin virsien uudistustyöhön ja toiminut Herättäjä-Yhdistyksessä matkaveisaajana.

Pekka Simojoki on kiertänyt Suomea jo lähes 35 vuotta niin trubaduurina kuin erilaisten yhtyeidensä kanssa. Hänellä on takanaan 70 äänitettä ja hän on kirjoittanut noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Lauluja on käännetty kymmenille kielille. Lähes kaikki suomalaiset ovat elämänsä aikana laulaneet Simojoen lauluja. Tunnetuimpia niistä ovat Herra kädelläsi, jo klassikoksi muodostunut Tulkoon joulu (Niityllä lunta) sekä kastejuhlista tuttu Taivaan Isä suojan antaa, jota myös kouluissa paljon lauletaan. Rippikoululaiset vuodesta ja sukupolvesta toiseen laulavat Nuoren seurakunnan veisukirjasta lukuisia Simojoen lauluja. Miehen tuorein albumi Avara on vuodelta 2016.

Kiertueen kolmas jäsen laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen aloitti laulajanuransa 25 vuotta sitten. Hänen ensimmäinen levynsä Täällä Pohjantähden alla julkaistiin vuonna 1994. Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita mm. Sininen hetki, Lauluja särkyneille ja Lohdutuksen lauluja. Yhteensä Laaksosen albumeita on myyty yli 250 000. Hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuihin (Sata Salamaa, Eläköön Elämä) ja joululauluista hengellisiin sävelmiin. Syksyllä 2015 Petri Laaksonen julkaisi monen vuoden tauon jälkeen levyn: In Memoriam – Elät aina minussa. Laaksosen melodiset ja elämänmakuiset laulut yhdistettynä vahvaan ja sielukkaaseen tulkintaan ovat koskettaneet tuhansia ihmisiä.

Kiertueen tuottaa Kansan Raamattuseura yhteistyössä Ohjelmatoimisto Kristallin kanssa. Konsertit juontaa Heli Karhumäki.

LIPUT

www.tiketti.fi/gospelgentlemen

22 € ennakkoon (palvelupalkkioineen)
25 € ovelta (mikäli lippuja jäljellä)