Kirkkokonsertti 'Maailma on kaunis'

Elina Vettenranta ja Jouni Somero
Savitaipaleen kirkko

Elina Vettenranta, laulu ja Jouni Somero, piano. Ohjelmamaksu 10 €.

Elina Vettenranta on vuoden 2006 tangokuningatar. Voiton myötä tuli laulamisesta ammatti. 12 vuoden aikana tutuiksi ovat tulleet tanssilavat, laivat, ravintolat, Big Band -solistin tehtävät ja monenlaiset muut konserttiesiintymiset. Kirkkokonsertit ovat Elinalle erityisen rakkaita.

Yhteistyö Tamperelaisen mini big band HTCombon kanssa vei Elinaa vuosina 2015 - 2017 konserttisaleihin ympäri Suomen. Konserttikiertueita tehtiin Olavi Virta –teemalla, Frank Sinatran hitteihin pohjaten sekä Night and Day teemalla yhdessä Antti Sarpilan kanssa. Vuoden 2017 keväällä Elina teki kiertueen yhdessä Markku Aron kanssa. Vuonna 2017 Elina lauloi Kemin kaupunginorkesterin solistina perinteisessä vappukonsertissa suomalaisen elokuvamusiikin teemalla. Yhteistyötä on syntynyt myös Meri-Lapin jousikvartetin kanssa, ja viime kesänä Elina oli solistina kvartetin Unkarin matkalla. Syksyllä 2017 Elina muutti Tampereelta Kemiin.

Elina Vettenranta on julkaissut neljä levyä. Iskelmälevy Sydänten yö tehtiin syksyllä 2006. Sen jälkeen Elina on tehnyt selvän pesäeron perinteiseen iskelmä-ja tanssimusiikkiin. Kastepisara julkaistiin vuonna 2011 ja edustaa modernia laulelmaa. Vuonna 2012 ilmestyi tunnelmallinen Joululevy Nyt syttyy valot tuhannet. Kesällä 2014 ilmestyi Leena Lehtisen teksteihin ja Hannu Huhtalan sävellyksiin pohjaava levy: Rakastettu.

Jouni Somero on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä 96.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyy Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Savitaipaleen kirkkopiiri, Taipaleen seurakunta

Taipaleen seurakunta Savitaipaleen kirkkopiiri