Päiväkerhot 

Seurakunta tarjoaa lapsille laadukasta varhaiskasvatustoimintaa, joka toteutetaan pienissä päiväkerhoryhmissä. Ryhmän aikuiset ovat hyvin koulutettuja ja ovat kerhossa lapsia varten. Toimintaa kerhoissa järjestetään lapsia sekä perheitä kuunnellen. 

Päiväkerhot on tarkoitettu 3-5 vuotiaille lapsille. Lapsi pääsee kerhoon sinä vuonna, kun täyttää kolme vuotta. Taipaleen seurakunnan alueella päiväkerhoja järjestetään Savitaipaleen kirkonkylällä, Lemin Kuukanniemessä, Lemin kirkonkylällä sekä Taipalsaaren Saimaanharjulla.

Syksyllä 2022 otamme kokeilumielessä myös vuonna 2020-syntyneitä lapsia päiväkerhoon. Päiväkerhoa on kaksi kertaa viikossa ja kerho kestää 2 ja puoli tuntia. Halutessaan lapsi voi käydä kerhoa vain kerran viikossa.

Päiväkerhot jäävät joulutauolle viikon 49 jälkeen ja uusi kerhokausi alkaa heti Loppiaisen jälkeen viikolla 2. Päiväkerhoryhmät ovat tällä hetkellä täynnä. Mahdollisia vapautuvia paikkoja voit kysyä oman kirkkopiirisi lastenohjaajalta.

Mitä päiväkerhossa tehdään?

Päiväkerhon toiminta on hyvin monipuolista.

  • Päiväkerhossa opetellaan ryhmätaitoja erilaisten yhteisten leikkien ja puuhien avulla.
  • Kerhossa askarrellaan ja harjoitellaan kädentaitoja säännöllisesti.
  • Ulkoilu ja retkeily ovat myös isossa osassa kerhon sisältöä. Talvella innostumme lumesta, käymme laskemassa pulkkamäkeä. Keväisin ihmettelemme luonnon kasvua. Retkeilemme luonnossa ja käymme tutustumassa mm. kirkkoon tai hautausmaalle.
  • Päiväkerhoon sisältyy aina yhteinen hetki, jolloin hiljennymme tärkeiden asioiden äärelle. Kerhossa pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä ja ihmeitä yhdessä. 
  • Kerhokertaan kuuluu myös välipalahetki, jolloin lapsi nauttii omista eväistään. Ruokarukous on myös tärkeä osa välipalahetkeä.

 

hartaus

Ota yhteyttä

Vastaava lastenohjaaja
Taipaleen seurakunta
Savilahdentie 18 C
54920 Taipalsaari
Lastenohjaaja
Taipalsaaren kirkkopiiri
Ankeriaanpolku 2
54915 Saimaanharju
Lastenohjaaja
Savitaipaleen kirkkopiiri
Nikkarintie 2
54800 Savitaipale
Lastenohjaaja
Taipaleen seurakunta Savitaipaleen kirkkopiiri
Nikkarintie 2
54800 Savitaipale
Lastenohjaaja
Lemin kirkkopiiri Taipaleen seurakunta
Juvolantie 401
54850 Kuukanniemi