Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhemmuutta

Vuoden 2020 keräyksellä tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyy 2.2.2020 ja jatkuu 1.5. asti.

Taipaleen seurakunnan kaikissa kirkoissa järjestetään Yhteisvastuukeräyksen aloitusmessu sunnuntaina 2.2.2020 klo 10. Keräysaikana järjestetään eri puolilla seurakuntaa monenlaisia tapahtumia joihin osallistumalla voi tukea Yhteisvastuukeräystä.

Yhteisvastuukeräyksen kumppaneina on tänä vuonna Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.

Jos et pääse paikan päälle kirkkoon, voit myös katsoa keräyksen avajaisjumalanpalveluksen Turun tuomiokirkosta Yle TV1:ssä sunnuntaina 2.2.2020 klo 10. Tasavallan presidentin keräyksen avauspuhe Yle TV1:ssä 2.2.2020 ja Radio Suomessa kello 12.

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuonna 2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan. Työ jatkuu!

Tuotonjakoperusteet 2020:

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
20 % tuotosta suunnataan vanhemmuuden tukemiseen Suomessa Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa 2021 alkavassa hankkeessa.
20 % tuotosta käytetään seurakuntien kautta vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin.

Taipaleen seurakunnassa omaan seurakuntaan jäävä osuus käytetään keräyksen teeman mukaisesti paikallisesti vanhemmuutta tukevaan toimintaan tarjoamalla virkistävä päiväretki perheille.

Kaikilla perheillä ei ole esim. taloudellisista, sosiaalisista tai terveydellisistä syistä mahdollisuutta tarjota perheelleen virkistymistä. Parhaimmillaan virkistyminen päiväretken muodossa voimauttaa ja  lisää perheiden hyvinvointia tukien perheen yhdessä tekemistä ja perheyhteyttä.  Retkeltä saadut muistot kantavat ja niihin on mukava palata myöhemmin.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä: www.yhteisvastuu.fi

MobilePay-lahjoitus

Seurakunnan MobilePay-numero: 62063 (YV-keräyksen viite: 304311)

Suora lahjoituslinkki Taipaleen seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen