Päiväkerhot

Seurakunta tarjoaa lapsille laadukasta varhaiskasvatustoimintaa, joka toteutetaan pienissä päiväkerhoryhmissä. Ryhmän aikuiset ovat hyvin koulutettuja ja ovat kerhossa lapsia varten. Toimintaa kerhoissa järjestetään lapsia sekä perheitä kuunnellen.

Päiväkerhot on tarkoitettu 3-5 vuotiaille lapsille. Lapsi pääsee kerhoon sinä vuonna, kun täyttää kolme vuotta. Taipaleen seurakunnan alueella päiväkerhoja järjestetään Savitaipaleen kirkonkylällä, Lemin Kuukanniemessä, Lemin kirkonkylällä, Taipalsaaren Saimaanharjulla sekä Taipalsaaren Vehkataipaleella. Vehkataipaleen päiväkerhon toiminnassa painotetaan liikuntaa ja ulkoilua.

KERHOTOIMINTA ALKAA VIIKOLLA 34 JA ENSIMMÄISET KERHOT OVAT MA 17.8. Kaikkiin ilmoittautuneihin otetaan erikseen yhteyttä ja sovitaan tutustumisaika kerhotiloihin ja ohjaajiin elokuun alussa. Syksyn päiväkerhoihin haku jatkuu edelleen, ryhmiin mahtuu vielä kerholaisia.

Ilmoittaudu päiväkerhoihin tällä sähköisellä lomakkeella!

Mitä päiväkerhossa tehdään?

Päiväkerhon toiminta on hyvin monipuolista.

• Päiväkerhossa opetellaan ryhmätaitoja erilaisten yhteisten leikkien ja puuhien avulla.
  • Kerhossa askarrellaan ja harjoitellaan kädentaitoja säännöllisesti.
  • Ulkoilu ja retkeily ovat myös isossa osassa kerhon sisältöä. Talvella innostumme lumesta, käymme laskemassa pulkkamäkeä. Keväisin ihmettelemme luonnon kasvua. Retkeilemme luonnossa ja käymme tutustumassa mm. kirkkoon tai hautausmaalle.
  • Päiväkerhoon sisältyy aina yhteinen hetki, jolloin hiljennymme tärkeiden asioiden äärelle. Kerhossa pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä ja ihmeitä yhdessä.
  • Kerhokertaan kuuluu myös välipalahetki, jolloin lapsi nauttii omista eväistään. Ruokarukous on myös tärkeä osa välipalahetkeä.

hartaus
Vastaava lastenohjaaja