Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhemmuutta

LÄMMIN KIITOS kaikille keräykseen osallistuneille arkienkeleille, lahjoittajille, yhteistyökumppaneille ja jokaiselle joka on Yhteisvastuun eteen uurastanut! Taipaleen seurakunnan Yhteisvastuukeräystuotto vuonna 2020 on 10 249,68€.

Vuoden 2020 keräyksen tuotolla tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräyksen kumppaneina on tänä vuonna Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuonna 2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan. Työ jatkuu!

Tuotonjakoperusteet 2020:

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
20 % tuotosta suunnataan vanhemmuuden tukemiseen Suomessa Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa 2021 alkavassa hankkeessa.
20 % tuotosta käytetään seurakuntien kautta vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin.

Taipaleen seurakunnassa omaan seurakuntaan jäävä osuus käytetään keräyksen teeman mukaisesti paikallisesti vanhemmuutta tukevaan toimintaan tarjoamalla virkistävä päiväretki perheille.

Kaikilla perheillä ei ole esim. taloudellisista, sosiaalisista tai terveydellisistä syistä mahdollisuutta tarjota perheelleen virkistymistä. Parhaimmillaan virkistyminen päiväretken muodossa voimauttaa ja  lisää perheiden hyvinvointia tukien perheen yhdessä tekemistä ja perheyhteyttä.  Retkeltä saadut muistot kantavat ja niihin on mukava palata myöhemmin.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä: www.yhteisvastuu.fi

Apua vuodesta 1950, yhteisvastuun juhlavuosi