Lemin alueseurakunta

Alueseurakunnan toiminnasta vastaa aluepappi ja alueen omat työntekijät. Seurakunnan toimintaa suunnitellaan yhdessä alueneuvoston kanssa.

Historia

Taipalsaaren seurakunnan kappeliseurakuntana ollut Lemi itsenäistyi vuonna 1807.
Lemin itsenäinen seurakunta lakkautettiin 31.12.2018 ja Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnat yhdistyivät uudeksi Taipaleen seurakunnaksi vuoden 2019 alusta.

Neliääninen virsilaulu

Lemin seurakunta on ollut tunnettu erityisesti neliäänisestä virsilauluperinteestään, joka sai alkunsa 1850-luvulla, kun seurakuntaan perustettiin 60-henkinen mies- ja poikakuoro, joka alkoi harjoitella neliäänistä virsi- ja messulaulua. Tästä alkoi kehittyä perinne, joka on jatkunut näihin päiviin saakka ja jatkuu edelleen Lemin alueseurakunnassa.

Jumalanpalvelusten virsisuunnittelussa pyritään siihen, että jokaisessa jumalanpalveluksessa laulettaisiin 1-3 virttä neliäänisesti. Tärkeimpinä juhlapyhinä kaikki jumalanpalveluksen virret lauletaan neliäänisesti. Seurakunnassa on käytössä äänivirsikirja "Lemin äänivirisiä", josta neliääniset virret lauletaan. Kirjan on julkaissut Lemin virsitoimikunta. Sitä voi ostaa tai tilata Lemin seurakuntatoimistosta.

Neliäänisestä virsilaulusta on myös tehty äänitteitä, joita voi ostaa Lemin seurakuntatoimistosta tai jumalanpalveluksien jälkeen kirkon sakastista.

Tässä kooste Lemin alueseurakunnan toiminasta helmi-maaliskuussa 2019:

Talvitarjotin 2019 Lemi