Kun tarvitset tukea

- Kun olet yksinäinen
- Kun olet ahdistunut
- Kun et tiedä, miten selviät elämässä eteenpäin
- Kun et tiedä, miten selviät tämän kuukauden laskuista
- Kun et tiedä, miten selviät surusi kanssa seuraavaan päivään
- Kun et oikein tiedä kenelle voisi kertoa henkilökohtaisista asioista
- Kun et tiedä miten selviät työttömyydestäsi
- Kun et tiedä miten tahoon pitäisi ottaa yhteyttä ongelmien kanssa
- Kun et tiedä kenelle voisit kertoa ja jutella aivan tavallisista arkisista asioista, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä.
- Kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi
- Kun vain haluat olla yhteydessä seurakunnan diakoniatyöntekijään/-pappiin

Myös diakoniapappiin voit olla yhteydessä kaikissa edellä mainituissa asioissa riippumatta asuinpaikastasi.

Diakoniapäivystykset ja diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Taloudellinen avustaminen

Diakoniatyöltä on mahdollista hakea pientä taloudellista avustusta vaikeassa elämäntilanteessa. Taloudellinen avustaminen on luonteeltaan tilapäistä. Ensisijainen taloudellisen apu tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta.

Avustamispäätös edellyttää aina henkilökohtaista tapaamista. Taloudellista tukea hakiessa mukaan tarvitaan tiedot tuloista ja menoista. Diakoniatyön avustukset kohdentuvat pääsääntöisesti ruokaan tai välttämättömään laskuun.

Seurakuntamme alueella jaetaan EU-ruokakasseja. Jakopäivät ja paikat ilmoitamme aina etukäteen.